Рухова активність – запорука здоров’я!

Наукові дослідження свідчать, що здоров’я людини більш ніж на 50% визначається умовами і способом життя і залежить від правильної організації рухової активності.

Рухова активність є безумовною складовою життя кожної людини. Вона сприяє веденню здорового способу життя, позитивно впливає на загальний рівень самопочуття, є профілактичним чинником неінфекційних захворювань, асоціальних проявів та депресій.
Це загальновідомі факти, та, на жаль, найчастіше ми не дотримуємося норм фізичної активності. Оскільки в умовах активного впровадження комп’ютерних технологій різко знизилася рухова активність як дітей, так і дорослих. Особливо це актуально для молоді. І, як наслідок, підвищився відсоток людей з ослабленим здоров’ям.
Саме тому, з метою створення умов для підвищення рівня залучення населення до спортивної активності була прийнята Національна стратегія з оздоровчої рухової активності в Україні на період до 2025 року “Рухова активність – здоровий спосіб життя – здорова нація”. І вже сьомий рік поспіль в освітніх закладах особлива увага звертається на реалізацію цілей та завдань вказаної Національної стратегії.
На цей раз, напередодні Дня фізичної культури і спорту, на базі Мукачівської спеціальної школи І-ІІІ ступенів для учнів початкової школи проводилась тематична теренова гра «Рухова активність – запорука здоров’я». В грі приймали участь команда господарів – учні з особливими освітніми потребами та дві команди Мукачівської Гімназії «Еммануїл». Завдання, які стояли перед учнями, передбачали кидання м’ячем в мішень, вправи на координацію рухів, спритність, швидкість, увагу тощо. Одним із завдань було командне виконання української патріотичної пісні.
Трохи стомлені, але з позитивним настроєм, учасники гри раділи своїй перемозі. А перемогла – дружба!

 

від Koropets Inna

Поділитися