В школі «Еммануїл»  навчальний процес продовжився в іншому вигляді

Тра 31, 2021 Новини

В школі «Еммануїл»  навчальний процес продовжився в іншому вигляді

З 31 травня розпочала свою роботу канікулярна школа. Батьки з дітками вишукались в чергу до подачі документів на реєстрацію перебування дітей у канікулярній школі НВК «Еммануїл», яка відбудиться на протязі двох тижнів.

Батьки відповіли на запитання:

Що вас привабило у канікулярній школі?

Наталія. У мене в школу «Еммануїл» ходить «0» клас старша донька. Їй подобається школа. Оскільки я хочу щоб і молодша дитина ходила в «0» клас, то для його адаптації я вирішила записати в канікулярну школу, щоб потім в вересні він легше адаптувався.

Мар’яна. Ми вирішили віддати свою дитину, тому що наша родина багатодітна, я працюю і нам важко організувати для дітей знаходження під наглядом дорослих наших двійняток. А ще приваблює майстер класи, хороші педагоги, нові знайомства, нові друзі та акліматизація в новому середовищу.

Наталка. Мій син відвідував школу «Еммануїл» де йому дуже подобалось. Коли ми почули про можливість літнього відпочинку то ми з батьком вирішили віддати дитину. Для нас вирішальним була знайома обстановка, хороша атмосфера, тут йому подобалось раніше, думаю, що сподобається і зараз.

Лариса. Мої діти також ходили в цю школу. Мені подобались духовні настанови, молитви, а для мене і моїх дітей це на першому місті і головне. Я хочу щоб вони получали християнське виховання і любили Бога, тому я привела їх сюди.

 

Також на запитання відповіла директор школи «Еммануїл» Вилегжаніна Надія Михайлівна.

 Скажіть, будь ласка, раніше проводилась канікулярна школа?

Директор школи Надія Михайлівна. Це вперше ми проводимо канікулярну школу в нашому закладі. Були табори але в цьому році у нас трошечки особливий табір. Наш відпочинок оздоровчій, просвітницький та виховний. Навчальний рік продовжується з оздоровленням діток.

 

А хто ініціює такий літній відпочинок?

НМ. Ініціює шкільна рада а також адміністрація школи.

 

Хто входить у команду?

НМ. В команду входять викладачі школи, адміністрація школи а також волонтери, це студенти та молодь міста Мукачево та Церкви Адвентистів Сьомого дня.

 

Скільки батьків подало заяви на відпочинок дітей?

НМ. На цей момент зареєстровано 80 дітей. Це учні нашої школи, учні   пільгових категорій інших шкіл, яких оздоровлюємо безкоштовно, а також діти з інших шкіл, батьки яких виявили бажання та оплачують самостійно перебування на цей період. Всі діти з Мукачево.

 

Під час прийому дітей у канікулярну школу робиться медичний огляд?

НМ. Обов’язково. Робить огляд медична сестра нашого закладу, також приймаємо дітей з довідками від сімейного лікаря. Дитина має бути без температури, без ознак простудних захворювань і в довідці повинно бути вказано, що дитина, на протязі 14 днів не була в контакті з хворими на COVID-19.

 

Яка мета проведення канікулярної школи?

НМ. Ми хочемо, щоб діти відпочили і фізично, тому оздоровлення дітей – це наша мета.

Також хочемо, щоб діти знали про здоровий спосіб життя, були навчанні, тому канікулярна школа – це ЄКО, табір здоров’я.

Ну і духовний розвиток дитини не останнє.

 

Завдяки яким коштам проводиться ця школа?

НМ. В основному це спонсорські кошти, які залучені членами шкільної ради, а також деяка частина внески батьків для оздоровлення дітей.

 

Можна трошки взнати про програму канікулярної школи?

Єлизавета – волонтер, помічниця:

Програма канікулярної школи робить акцент на здоров’ї. Буде «день води», «день сонця», «день повітря»… У нас є п’ять майстер класів: музичний, духовний, рукоділля (роблять діти поділки), фізичні вправи (ігри, настільні ігри… )… Також будуть екскурсії. Наша програма різноманітна. Дітям буде цікаво. Так що вони будуть задоволені.

Фото, питання Сергій Литовченко

від s.lytovchenko

Поділитися